Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Länet behöver ett centrum för motorsport"

Ronnie Peterson, Thed Björk, Fredrik Ekblom, Richard Göransson, Marcus Ericsson och Indianerna. Det räcker inte. Kampen för ett lokalt motorsportcentrum fortsätter - på söndagen med en mässa.

Annons

Örebro motorsportcentrum bygger sin vision på Örebros långa tradition med många kända förare genom tiderna. Och den traditionen vill föreningen kämpa vidare med.

– Vi arbetar för ett motorsportcentrum i Örebro, gärna i Östernärke. Länet behöver ett centrum för att kunna fortsätta leverera duktiga förare till motorsportens olika grenar, säger föreningens ordförande Bengt Bronner.

Under det år som föreningen funnits har bland annat två mässor arrangerats. Den andra på söndagen på Conventum arena i Örebro. Föreningen bildades förra året som en del i ett projekt att skapa ett lokalt motorsportcentrum. Föreningen är en samarbetsorganisation mellan bland andra Samverkarna i Östernärke, Östernärkes Radio Motorclub, Hjelmarebygdens Veterantraktorförening och Gunroad Racing.

Sammantaget 150 utställare och funktionärerna fyllde under söndagen mässhallen med motorfordon från veteranbilar till F1-föraren Jesper Forss båt.

– Vi hoppas att fjolårets besöksantal fördubblas. Då kom 1500 besökare, säger Bengt Bronner.

Mer läsning

Annons