Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa köer men bubblet ska räcka till alla

(Uppdaterad) Det är just nu mycket folk i Örebros Systembolagsbutiker. Utanför butiken på Kungsgatan är det kö ute på gatan. En väktare står i dörren och släpper nya kunder allt eftersom de som handlat klart går ut.

Annons
Utanför Systembolaget på Boglundsägen under måndagseftermiddagen.

På Boglundsängen var det också långa köer under eftermiddagen. Butiken tvingades hålla stängt en stund för att personalen skulle hinna fylla på sortimentet. Men enligt butikschefen Håkan Nilsson är lagren välfyllda och skumpan ska räcka till alla.

– Det var mycket värre förra året då nyårsafton var på en måndag. Då var det mycket mer hektiskt eftersom det var söndag dagen innan, säger Håkan Nilsson.

Så i år blir det mer tid att sälja alkohol till kunder som är sent ute.

- Vi har ju öppet i morgon, på nyårsafton, också.

- Jag räknar med att försäljningen för jul- och nyårshelgen blir ungefär densamma som i fjol.

Mellan klockan 15.30 och 16 var det så mycket folk som ville in på Bolaget på Boglundsägen att det var kö utanför butiken för att komma in. Även uppe på stan på Kungsgatan var det kö ute på gatan för att komma in på Bolaget.

Enligt Håkan Nilsson är det framför allt mousserande viner som de flesta är ute efter. Men det säljs också mycket öl inför nyår.

– Sen säljer vi ju förstås en hel del vin, ofta anpassade till en trerättersmeny på nyårsaftonen.

Och svenskarna gillar verkligen champagne. Nu är försäljningen av de dyra dropparna på väg uppåt igen efter att ha sjunkit i fjol.

– Fram till och med september har försäljningen av champagne stigit med mer än nio procent jämfört med motsvarande period i fjol, säger Björn Lundkvist vid Systembolagets presstjänst till TT.

Under årets nio första månader sålde Systembolaget 784  000 liter champagne. Under motsvarande period förra året såldes 717  000 liter.

Mer läsning

Annons