Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa köer vid Marieberg efter tre trafikolyckor

Först skedde en olycka med två bilar på E20 vid avfarten till Mariebergs köpcentrum. Sedan skedde två olyckor till. Två personer har förts till sjukhus.

Annons

(Uppdaterad 15.34) Trafikverket varnar för stor påverkan på trafiken på motorvägen från Aspholmen/Bista till Adolfsberg och Marieberg, och även från Marieberg till Adolfsberg. Bilar kan passera, men det går mycket sakta.

Räddningstjänsten beskriver en stökig trafiksituation.

– Vid samtliga av olyckorna har det generellt sett varit väldigt stökigt i trafiken, säger Mattias Ermanbrix, räddningstjänstens vakthavande befäl.

Den första olyckan skedde 11.42 på E20 precis före avfarten till Marieberg. Enligt de första uppgifterna fanns det fem personer i de två bilarna. Den ena bilen hamnade i diket, och kommer att bärgas senare.

Svängfilen mot Adolfsberg är avstängd, men två södergående körfält öppna, och det går att svänga in till Marieberg.

Belma Isakovic var en av de bilister som var på väg söderut på motorvägen efter att olyckan hade hänt. Köer bildades och många tvingades bromsa kraftigt ett par kilometer före avfarten.

– Det gick bra för mig, men mellan bilarna bakom blev det en krock. De fick stanna där, så jag vet inte hur det gick.

Ytterligare två olyckor har alltså skett efter den första. En med två bilar och fyra personer inblandade klockan halv ett, på E20 mot Marieberg.

Tio minuter senare sker en krock med tre bilar, och åtta personer inblandade på E18/E20 vid Bista/Pilängen, alltså i norrgående riktning.

– Det går ju inte att säga, men det kan ju vara en så kallad tittolycka, att man reagerat på att det åkt ett utryckningsfordon åt andra hållet, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson.

17 personer fanns totalt i bilarna i de tre olyckorna. Det har inte rapporterats om några allvarligare skador.

– En person är förd med ambulans, eventuellt kan det bli två, säger Peter Persson och berättar att en person i den första olyckan klagat på nacksmärtor.

Enligt sjukhuset mår två personer som förts till USÖ efter omständigheterna gott.

Mer information kommer.

Vet du mer, har du bilder? SMS/MMS:a 72019

Mer läsning

Annons