Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsbor lanserar spel på Steam

Under torsdagen lanserades spelet Defunct på Steam. Studion bakom spelet, Freshly sqeezed, kommer delvis från länet.

Annons
David, Petter, Jonatan, Mikael, Robert och Simon från spelstudion Freshly Sqeezed. Den sjunde medlemmen, Anders, finns inte med på bild.

De har precis tagit sin kandidatexamen i speldesign vid Uppsala universitets campus i Visby. Under torsdagen lanseras deras spel, Defunct, på speltjänsten Steam och releasen är planerad till september.

- Vi fick veta att spelet skulle upp på Steam runt jul ungefär, så sedan dess har vi ordnat med trailer och lite annat som måste finnas innan det kan publiceras där, säger David Forssell, CEO på spelstudion Freshly sqeezed som ligger bakom Defunct.

Det hela började som ett skolprojekt för ungefär ett år sedan, men efterhand tog plugg och skolarbete över tiden. Killarna i Freshly sqeezed skickade dock in spelet till Swedish game awards förra året - och vann. Defunct utsågs till Game of the Year - det finaste priset på den svenska spelgalan.

- Det var som en andra våg, att få höra från andra att det vi gjort var bra, säger David Forssell.

Han har sedan ett par veckor tillbaka flyttat hem till Örebro igen. Studiokollegan Petter Vernersson bor i Fjugesta, men de andra fem medlemmarna är spridda över landet.

- Det är först nu när skolan är slut som vi har börjat jobba med Defunct på heltid.

Spelet handlar om en trasig robot som råkar ramla ur ett rymdskepp och hamna på Jorden. Människorna finns inte längre, och vår planet är nu bebodd av robotar. Spelets huvudkaraktär måste tillbaka till rymdskeppet så fort som möjligt.

Fokus ligger på hastighet och rytm när den lilla roboten far fram genom spelvärlden.

I nuläget jobbar alla hemifrån, men planen är att till hösten kunna samlas här i länet och driva Freshly sqeezed från gemensam lokal.

- När Defunct är släppt, i slutet av september, hoppas vi kunna dra ihop något nytt, som vi kan visa på spelmässor runt om i världen.

Hittills har utvecklarna levt på sparade pengar och CSN.

- Förhoppningsvis hittar vi investerare under hösten så att vi kan börja leva på det här. 

Mer läsning

Annons