Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarförbundet: "Beslutet borgar för hög kvalitet"

Lärarförbundet applåderar Högskoleverkets bedömning av vilka lärosäten som får fortsatt examensrätt för lärare i grundskolan och gymnasiet.
- Högskoleverkets tuffa beslut borgar för hög kvalitet i lärarutbildningen, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Annons

Hon hoppas att Högskoleverket inte sänker kraven när nu Örebro universitet och flera andra lärosäten kompletterar sina ansökningar.

– Vi utgår från att de kompletterande prövningar av alla examensrätter som nu ska göras den närmaste tiden inte är ett tecken på att kvalitetsribban kommer att sänkas. Det har inte svensk skola råd med, säger Eva-Lis Sirén i ett pressmeddelande.

Ett antal universitet och högskolor, däribland Örebro universitet, får nu inte tillstånd för flera av de ämnen som de har sökt. Det får konsekvenser för lärarna som arbetar i lärarutbildningen.

– Lärarförbundet utgår från att arbetsgivarna tar ansvar för den situation som nu uppstår. Lärarutbildningen har inte råd att förlora erfarna lärarutbildare i flera ämnen, säger Eva-Lis Sirén.

(NA)

Mer läsning

Annons