Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Baastad: "En historiskt svår tid"

Lena Baastad (S), Kommunstyrelsens ordförande,  och Håkan Bergman, ordförande för socialdemokraterna i Örebro, har publicerat en gemensam kommentar till Håkan Juholts avgång.

Annons
Bilden togs den 11 maj 2011 när partiordförande Håkan Juholt var i Örebro och besökte arbetslösa i Vivalla tillsammans med Lena Baastad.

På Socialdemokraternas Örebrosajt skriver de följande:

"Håkan Juholt har beslutat sig för att avgå som partiledare för Socialdemokraterna. Vår förhoppning är att såväl Håkan Juholt som partiet nu ska gå en lugnare tid till mötes, där vi gemensamt kan lägga kraft på att berätta om vår politik för att få Sverige och Örebro att gå framåt.

Tiden har kommit för att tala om hur Sverige ser ut i dag. Arbetslösheten stiger. Det går att köpa skolor på Blocket. Antalet barn som lever i fattigdom ökar. Vi har en regering som måste ställas till svars för den här situationen. Vi har en socialdemokrati som vill och kan formulera svar på utmaningarna. Det arbetet gör vi inom partiet, tillsammans."

Socialdemokraterna står naturligtvis inför en viktig utmaning. Partiet måste ta sig vidare från en historiskt svår tid. Det är viktigt både för att vi ska kunna koncentrera oss på det arbete vi har att göra lokalt i Örebro. Men även för att vi ska kunna återvinna förtroendet nationellt. Vi har fullt förtroende för att partisekreterare Carin Jämtin, partiets verkställande utskott och partistyrelsen kommer fatta kloka beslut om hur en ny ledning ska utses.

Mer läsning

Annons