Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla får Storasyster

Krogkonkurrensen kommer att öka i Örebro under hösten. Restaurang Lilla Örebro ska nämligen till hösten ha knoppat av sig och blivit stor.

Annons

–Vi var sugna redan när vi fick reda på att Cubus skulle flytta.

–Redan när jag flyttade hit till Örebro har jag drömt om att ha en restaurang mot Stortorget.

Ägarna till Lilla Örebro, Robert Sandqvist och Davide Lindqvist är lyriska när de pratar om den nya tilltänkta restaurangen. Vi går runt i den nu tomma lokalen som tidigare inhyste konfektionsaffären Cubus och jag har svårt att se framför mig att här snart ska öppna en restaurang. Men när Robert svänger yvigt med sina armar för att visa var den nya baren ska stå och berättar var sofforna, borden och den upphöjda läktaren som man ska se in i köket från, klarnar det.

När kommer restaurangen stå färdig?

–Vi hoppas vi hinner öppna upp portarna innan året är slut, om allt går enligt planerna blir det november, säger Robert.

Ett sånt här projekt kostar en del?

–Vi klarar oss hoppas vi, förklarar Robert.

Konkurrensen är hård i Örebro?

–Kan man väl lugnt säga, sticker Davide emellan med och Robert inflikar att man måste köra sin grej. Gör man det bra kommer folk ändå.

Många tillstånd ska hinna bli färdiga innan maten kan serveras och drinkarna blandas och än är inte allt i hamn. En större krog ger också en annan inriktning men så mycket som möjligt ska vara sig likt från Lilla Örebro.

– Det ska vara rolig och prisvärd mat, säger Davide.

Den nya krogen ska få ett dj-bås men det ska inte vara en nattklubb, försäkrar de båda. En hel del arbetstillfällen kommer att skapas för krogpersonal i Örebro, minst 15 nya anställda kommer att behövas och också en del inhoppare. Den nya lokalen blir 500 kvadratmeter stor, om stor är större än Lilla blir det självklara namnet Stora Örebro, avslöjar Robert Sandqvist.

Mer läsning

Annons