Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn fixar Conventumgala

Projektet Ljus stad fick en summa pengar till sin ljusfond, och den 17 december arrangerar Linn Svansbo en Sätt ned din fotgala i Conventum.

Annons
Linn Svansbo överlämnade insamlade pengar till Eva Sundby, projektledare för Ljusfond på fredagen.

Hon är en av många som har fått nog av våldet mot kvinnor, men till skillnad från de flesta försöker Linn Svansbo göra något konkret åt det. Hon startade först Facebookgruppen ”Nu sätter jag ned foten. Är du med?” Den har runt 3 000 medlemmar.

– Jag vill starta en förening med samma namn. Det blir enklare med ett organisationsnummer, så man kan jobba i dess namn, säger hon.

ManifestationHon har arrangerat en stor manifestation mot kvinnovåld och även en nattvandring i Örebro. Den 17 december blir det en Sätt ned din fot-gala i Conventum tillsammans med arrangörsföreningen Schack London. Tre artister siktar man på att få ihop, men det är i skrivande stund inte klart vilka det blir.

6–7 utställareDet bjuds även in 6–7 utställare, som Citygruppen, Unifem, Kumla Nattvandrare och Ljus stad och det ordnas en workshop i självförsvar.

– Det blir lite mässa möter galakväll, säger Linn Svansbo.

All vinst och de bidrag som kommer in på ett nyöppnat bankgirokonto ska gå till Kvinnohuset och Tjejjouren.

– Tanken är att samla in pengar åt dem, och samtidigt sätta ned foten. Det är en pågående manifestation, säger hon.

Pengar överNär hon arrangerade den stora manifestationen den 15 oktober gick projektet Ljus stad in med pengar för hyran av torget. Det blev därför pengar över, och dessa 804 kronor skänkte Linn Svansbo till projektets Ljusfond.

– Ljusfonden finns så att gemene man ska kunna sätta in pengar till projektet. Pengarna går i första hand till att ljussätta stråket från Slottet till Slussen, säger Eva Sundby, projektledare.

Mer läsning

Annons