Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Kändistätt på fredskonferens i Örebro

På FN-dagen om tre veckor arrangeras en stor fredskonferens i Örebro med syftet att förbättra situationen för kvinnor i konfliktdrabbade Kongo-Kinshasa. Nu presenterar arrangören en diger deltagarlista.

Annons
Denis Mukwege, Margot Wahlström och Lill Lindfors kommer att delta på konferesen i Örebro.

I tre dagar gästas Örebro av läkaren Denis Mukwege från Kongo-Kinshasa i slutet av oktober. Mukwege fick 2008 FN:s stora pris för mänskliga rättigheter och han har även fått Olof Palmepriset. Denis Mukweges prisbelönade arbete vid sjukhuset i Bukavu går ut på att ge vård åt våldtagna kvinnor i konfliktens spår. En uppgift som inte är helt okontroversiell i Kongo-Kinshasa.

- Arrangemanget har växt under tidens gång, förklarar Tommy Sandén.

Sandén har i egenskap av medlem i Rotary-Engelbrekt varit den som dragit igång konferensen. Medarrangörer är nu också kommunen, landstinget och universitetet.

- Det här ska inte bli en konferens där man bara lyssnar, tycker till och sedan går man hem. Konferensen ska utmynna i en aktionsplan för att på ett konkret sätt gå vidare i arbetet för fred i Kongo. Och framför allt för att förbättra kvinnornas situation på plats, säger Tommy Sandén.

De här kommer till fredskonferensen

Mer läsning

Annons