Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Londonresan slutade i rätten

Under en resa till London misstänks en örebroare ha gjort privata uttag på nära 400 000 kronor, med arbetsgivarens kreditkort. Han åtalas nu för grovt bedrägeri. I polisutredningen har det kommit fram att pengarna användes till spel-insatser.

Annons

Uttagen gjordes under fyra dagar. Mannen är också misstänkt för att ha vilselett personal på kreditföretaget att höja gränsen för kontantuttag på företagskortet. Höjningen ska han ha fått genom att påstå att pengarna skulle användas för kontantinköp till företaget han arbetade åt. Kreditkortet var enligt arbetsgivarens villkor avsett enbart för resor och representation i tjänsten.

Under fyra dagar utomlands misstänks örebroaren ha gjort mer än 60 uttag i uttagsautomater, på totalt nära 400 000 kronor. I polisförhören har han medgett uttagen utan att närmare gå in på vilken brottsrubricering det rör sig om.

Vid rättegången kommer kammaråklagare Anna-Maria Larsson att begära vittnesförhör med personal på kreditföretaget. De ska berätta om hur höjningen begärdes och genomfördes. Kreditföretagets representanter ska också berätta vad örebroaren sagt för att vilse-leda dem i deras jobb.

Det blir även förhör med en representant för arbetsgivaren om vilka villkor som gäller för kortet. Vid rättegången ställs krav på att mannen ska återbetala de närmare 400 000 han fick ut.

Åklagaren framhåller i stämningsansökan att det med tanke på beloppets storlek handlar om ett grovt brott.

Mer läsning

Annons