Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill minska inslagen av missbruk

Barnfamiljer ska inte behöva kryssa mellan ordningsstörande individer. Det menar Anders Åhrlin (M) i ett pressmeddelande med anledning av NA:s artikel om problem i stans gallerior.

Annons

City Örebro har väckt frågan om vad man ska göra åt de grupper av missbrukare som värmer sig i olika gallerior i Örebro vintertid. Kunderna kan uppfatta missbrukarna som störande och i bland hotfulla och undviker därför att gå in i vissa butiker.

Nya Moderaterna skriver därför i ett pressmeddelande att de vill minska inslagen av missbruk i centrala Örebro genom riktade insatser med socialsekreterare. Man vill också ha en dialog med polisen om varför inte ordningsstadgan om förbud mot alkoholförtäring i centrala Örebro efterlevs bättre.

– Det är inte rimligt att människor sitter och super på Rådhusets trappa när vi har en lokal ordningsstadga mot alkoholförtäring i hela centrala Örebro. Jag har varit polis, och även om det inte gör särskilt stor nytta att ge missbrukarna böter så känns det desto mer när man häller ut spriten för dem, menar Anders Åhrlin (M).

– Jag kommer på nästa kommunstyrelse att kräva en redovisning från polisen om varför vår lokala ordningsstadga inte upprätthålls bättre, fortsätter han.

Mer läsning

Annons