Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänks ha förfalskat beställning

För att öka sin provision i jobbet misstänks en örebroare ha skrivit en falsk beställningsorder på drygt 200 000 kronor.

Annons

Ordern skulle ha gett honom en provision på mer än 60 000 kronor.Säljaren åtalas nu vid Örebro tingsrätt, han är misstänkt för försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.

I beställningsordern anklagas den anställde för att ha skrivit namnet på ett företag som enligt ordern gjort beställningar för sammanlagt 235 000 kronor.

Annans namn

Han ska också ha undertecknat ordern med en annan persons namn.

Kontroller gjordes av handlingarna och kontakt togs med företaget.Företagets företrädare förnekade bestämt beställningen på 235 000 kronor och konstaterade att det handlade om en falsk order.

Den som åtalats har under polisförhören medgett att han fyllt ut ordern med olika uppgifter, bland annat en annans namn.

Men han anser inte att han gjort sig skyldig till brott.

Grovt brott

Kammaråklagare Dag Svärd skriver i stämningsansökan att det handlar om ett grovt brott. Åklagaren framhåller att mannen begått brottet i sin anställning och därmed missbrukat ett särskilt förtroende och dessutom använt sig av en falsk handling.

Flera vittnen

Vid rättegången vittnar den som gjorde kontrollen av handlingen, både om själva kontrollen och om sina kontakter med företaget som uppgavs ha gjort beställningen för 235 000 kronor. Företrädare för det företaget finns också med för vittnesförhör i tingsrätten.

Åklagarens bevis vid rättegången är också den order åtalet gäller.

Mer läsning

Annons