Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen misstänks nu för mord

Den misstänkte 51-åriga mannen är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på trebarnsmamman och universitetsläraren Eva Magnusson från Nora.

Annons
Här sitter den misstänkte 51-åringen från Örebro.

Förhandlingen varade i cirka 1,5 timme. Därefter beslutade tingsrätten att gå på åklagare Helena Eckerrot Flodins linje och häkta mannen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Förra tisdagen häktades han på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. Det betydde att polisen hade fram till i går tisdag att hitta nya bevis mot 51-åringen. Annars skulle han ha släppts fri.

– Det har varit en kamp mot klockan. Man har varit ganska inriktad på att få fram material som antingen friar honom eller visar på sannolika skäl, förklarade Eckerrot Flodin efter att mannen häktats.

– Nu är det lite lugnare, tillade hon.

51-åringen ska ha haft ett förhållande med Eva Magnusson. Men enligt åklagaren så har han nu delvis förnekat det.

– De anhöriga till Eva har haft uppfattningen att de har haft ett förhållande. Han säger att det inte är så. Historierna skiljer sig åt.

51-åringen har suttit frihetsberövad sedan nyårsdagen. Hela tiden har han nekat till anklagelserna.

Har han hållit fast vid samma version hela tiden?– Jag kan säga att mindre ändringar har skett. Men i princip så är det samma historia, säger Eckerrot Flodin.

Vad har han sagt om vad han gjorde den dagen Eva försvann?– Han har en historia men den är i dag inte offentlig. Men hans uppfattning är ju att han inte har begått något brott.

Åklagaren vill inte uttala sig särskilt mycket om den bevisning som finns mot mannen.

– Det är egentligen inte förrän det är dags att väcka åtal som man kan säga exakt vad som är bevisning. Hur det sedan ser ut vid ett eventuellt åtal ... Då hoppas jag att det är starkare än så här.

Åtal ska vara väckt 8 februari.

Mer läsning

Annons