Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknadsafton får flytta på sig

En av årets mest traditionstyngda dagar får flytta på sig. Marknadsafton skjuts fram en vecka – och firas den 9 juni i stället för den 2 juni.

Annons

Traditionellt firas alltid marknadsafton i Örebro den första torsdagen i juni, vilket är den 2 juni. Men i årets almanacka är den dagen upptagen av en helgdag, Kristi Himmelsfärds dag. Av den anledningen har arrangerande City Örebro flyttat fram marknadsafton en vecka.

Frågade medlemmarna

– Ja det är riktigt. När vi upptäckte det så frågade vi våra medlemmar vad som var bäst, antingen att flytta bak en dag till onsdagen den 1 juni eller flytta fram det en vecka.

Onsdagen kändes inte bra, det är dag före röd dag då många åker till sina stugor och inte kvar i stan. Därför valde vi torsdagen den 9 juni, säger Lena Atterling på City Örebro.

Det finns ingen risk att det kolliderar med studentfirande?– Vi har kollat med gymnasieskolorna och eleverna tar i år studenten den 10 juni, alltså på fredagen. Men det kommer säkert att vara mycket folk på stan i alla fall, just med tanke på avslutningar och studentfestligheter den veckan.

Planerar ni några nyheter i år?– Det pågår förhandlingar, bland annat om en BMX-tävling på Kungsgatan och en uppvisning av världens starkaste man. Men som vanligt blir det fullt med aktiviteter över hela stan. Många tillresta knallar och på norr dansar Claudio Vargas.

– Och mellan klockan 12 och 22 är affärerna öppna med marknadserbjudanden, säger Lena Atterling.

Mer läsning

Annons