Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknadsafton i gång- kolla NA:s bildspel

(UPPDATERAD) I gassande försommarsol är årets Marknadsafton i gång. Redan vid lunchtid passade mängder av örebroare på att flanera bland marknadsstånden, men även ficktjuvar dras till aftonen.

Annons

Som vanligt finns allt från hantverk till krimskrams att handla hos knallarna. Marknadsstånden är koncentrerade till området kring Stortorget, men till och med på den nylagda delen av Storgatan vid Järntorget hade ett antal handlare fått plats. Klicka på länken för att se ett bildspel från Marknadsafton.

Polisen vill dock uppmärksamma flanerarna om de ligor av ficktjuvar som reser land och rike runt, till just såna här tillställningar.

- De är som Joe Labero allihop, de är oerhört skickliga och man måste nästan ha pengarna direkt i handen för vara säker på att inte bli av med dem genom ficktjuvar, berättar vakthavande befäl vid polisen.

Inte ens att ha plånboken i framfickan är en större trygghet, menar polisen. Vill en skicklig ficktjuv ha din plånbok kommer den att se till att ta den utan att du märker någonting. Därför måste man vara extra vaksam vid såna här tillställningar.

Mer läsning

Annons