Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerade män angreptidningsbud med påkar

(UPPDATERAD 16:31) Ett tidningsbud angreps natten till måndagen på Aspholmen i Örebro.

Annons

Mannen körde bil och befann sig på Radiatorvägen då några män kom rusande mot bilen. De var utrustade med en påk eller ett långt skaft av något slag.

Budet lyckades snabbt köra från platsen utan att ha skadats.

Han larmade polisen 03 34, via mobiltelefonen.

– Han har berättat att de slog med påken eller skaftet mot bilen. Vad som ligger bakom händelsen vet vi inte. Det får vi försöka få fram i polisutredningen, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

På platsen där angreppet inträffade finns framförallt företagslokaler, inte bostäder.

Tidningsbudet har sagt att det var flera än tre personer som kom rusande. Eftersom det var mörkt hade han svårt att se närmare detaljer. Men männen hade mörka kläder och kan eventuellt ha haft någon form av maskering.

– Vad de var ute efter är en öppen fråga, säger Torbjörn Carlson.

Rapporterar via mobil

Alla tidningsbud rapporterar via mobiltelefonen när de påbörjar och avslutar utbärningen i sina distrikt. Det är både en säkerhetsfråga och ett sätt att direkt få veta när utbärningen är klar.

Budet som angreps hade hämtat tidningsbuntar vid tryckeriet på Idrottsvägen. Han stannade sedan bilen för att rapportera att han påbörjade sin utbärning.

– Det var då männen kom rusande. Det som hänt är bedrövligt men det känns skönt att vår anställde inte skadades. Vi har rutiner för att ta hand om den som på något sätt drabbas i tjänsten. Sedan får polisutredningen visa vad angriparna haft för syfte säger Johan Lundin, vd för distributionsföretaget Prolog.

Polisen ska snarast hålla ytterligare förhör med budet för att få fram mera information.

Mer läsning

Annons