Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlem i Black Cobramisstänks för våldtäkt

En medlem i Black Cobras Örebro-avdelning åtalas för våldtäkt. Han var anhållen i sin frånvaro i över en månad innan han greps.

Annons

Den misstänkta våldtäkten inträffade i en bostad i centrala Örebro i början av juli. Den 30-årige Black Cobra-medlemmen tryckte ner en kvinna i en soffa, drog av henne byxorna och trosorna, och våldtog sedan henne, enligt åtalet.

Mannen anhölls i sin frånvaro i början av augusti, men greps inte förrän en månad senare.

– Polisen har inte fått tag på honom helt enkelt. Men jag tror att han har varit i Sverige, säger åklagare Karin Lindell.

Den 30-årige mannen är medlem i det kriminella gänget Black Cobra som nyligen etablerade sig i Örebro. Han har tidigare haft kopplingar till Bandidos avdelning i Örebro, men blev utkastad från mc-klubben.

Hösten 2008 åtalades han för rån. Enligt åtalet ska 30-åringen, under pistolhot, rånat en 24-årig man på 13 000 kronor på en parkeringsplats på Väster i Örebro. Men han friades av tingsrätten i brist på bevis. Våldtäktsåtalet mot 30-åringen är en del i ett mål mot fyra andra Black Cobra-medlemmar.

Tre av medlemmarna, som nu sitter häktade, misstänks för att ha rånat en man på 2 000 kronor i Varberga i början av augusti. Enligt åklagaren utsatte trion mannen för en rå och hänsynslös misshandel i samband med rånet. De tre misstänks också för ringa narkotikabrott och olika trafikbrott.

En fjärde medlem är åtalad för vapenbrott efter att polisen hittat en halvautomatisk pistol som tillhörde honom. (NA)

Mer läsning

Annons