Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men inga undantag för Harrys och Pitchers

Bord och stolar ska stå på marken. Det är lika för alla uteserveringar. Harrys och Pitchers försökte få undantag från detta, men deras bygglov avslogs på tisdagen.

Annons

Flera krogar fick klart med bygglov för sina uteserveringar på tisdagen. Det fick dock inte Harrys samt Pitchers tillsammans med East West Sushi som försökte få lov att bygga upp trädäck för sina uteserveringar.

– Byggnadsnämnden såginte att det fanns några särskilda skäl som gör att man skulle göra avsteg från kvalitetsprogrammet, säger Jonas Eriksson (MP) ordförande i byggnadsnämnden.

På båda ställen har man anfört att de behöver kunna bygga upp trädäck för att kompensera nivåskillnader. Jonas Eriksson påpekar att de har haft kontakt med krogarna och att dessa blivit väl informerade om vilka krav som ställs i det nya kvalitetsprogrammet för uteserveringar.

– En av den starkaste kritiken vi har fått under de senaste åren är att vi har behandlat restaurangägare olika. Vi ska hantera alla lika och ha lättfattliga krav, säger Jonas Eriksson.

Harrys har sedan några månader tillstånd att bygga en glasad veranda för bruk året runt på den sida som ligger ut mot Svartån.Det gäller i fem år. Den tänkte man bygga i höst, men det gör man nu i stället. – Sedan kommer vi att ställa bord och stolar på marken på den andra delen så länge. Vi ska överklaga det beslutet. Men vi har i alla fall uteservering, säger Rose-Marie Tillman, som driver Harrys.

På Pitchers följer man också kommunens beslut.

– Vi kommer att hitta en lösning där vi står direkt på marken, säger Daniel Wellin, som driver Pitchers.

Mer läsning

Annons