Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minibussbranden blev mars bästa nyhetsbild

På väg till jobbet kände 30-årige örebroaren Martin Olofsson att det luktade rök. Han följde lukten och den ledde honom till Mars månads bästa läsarbild.

Annons

Röklukten Martin kände den tidiga torsdagsmorgonen kom från en brinnande minibuss. Den hade fattat eld under färden och chauffören tvingats stanna mitt på Östra Bangatan.

– Jag var på väg till mitt jobb på Atlas Copco. Först kände jag bara röklukten och följde efter den. Strax efter fick jag syn på minibussen som stod och brann och chauffören som stod utanför och pratade i telefon, berättar Martin.

Utan att tveka fiskade han upp mobiltelefonen ur fickan och fångade dramatiken på bild. Han visste direkt att det var en bra nyhetsbild.

– Jag förstod att den skulle bli svårslagen när jag tog den. Även om jag aldrig skickat in en bild till någon tidning tidigare har jag numret (72 019) till NA inlagt på telefonen. Brukar själv kolla appen några gånger per dag, säger Martin.

Nu belönas Martin med 3000 kronor. NA:s nyhetschef Andreas Nilsson motiverar valet av bilden.

– Bilden är väldigt dramatiskt och ger läsarna en upplevelse av att vara med på olycksplatsen. Det var dessutom en historia där ingen blev allvarligt skadad vilket var en fördel.

Mer läsning

Annons