Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sin mor

En 42-årig man attackerade sin mamma och slog henne i ansiktet så att hon började blöda. Nu har han dömts till rättspsykiatrisk vård för misshandeln.

Annons

Det började som en mysig filmkväll. Den 42-årige mannen var hemma hos sin mamma i de norra länsdelarna och han hade tagit med sig några öl som han drack när de satt bredvid varandra i soffan.

Men plötsligt reste sig mannen upp och började skrika kärringjävel till sin mor. Hon gick då in i sovrummet men sonen förföljde henne och tog tag i hennes armar och axlar. Mamman lyckades åter komma undan och höll sig på balkongen i några minuter tills sonen, som lyckades bryta upp dörren, tog sig ut till henne.

Där slog 42-åringen sin mamma flera gånger i ansiktet och på kroppen så att hon fick två blödande sår och en bula i huvudet. Sedan sprang han ut ur lägenheten. Mamman kastade då ner 42-åringens påse med öl från balkongen, mannen tog upp ölen och gick sedan lugnt därifrån.

Händelsen utspelade sig

i september förra året och nu har Örebro tingsrätt dömt mannen till rättspsykiatrisk vård. Han ska betala 10 120 kronor i skadestånd till sin mamma. Under misshandeln hotade mannen även en kvinna som kom gående nedanför balkongen. För det döms han för olaga hot och ska betala kvinnan 5 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons