Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordbrand i butik i natt

(UPPDATERAD 03:20) Ett vittne såg en man komma ut från en butik på Lövstagatan på Väster i natt. Kort därpå började det brinna i butiken.

Annons

Larmet om branden kom in till polisen klockan 00.53. Räddningstjänsten och polisen var snabbt på plats. Det finns bostäder i samma hus som butiken.

- Men någon utrymning behövdes inte göra eftersom branden släcktes snabbt, säger vakthavande befäl Thomas Ginghagen vid Örebropolisen.

Ingen människa skadades. Branden orsakade ingen större skada inne i butiken, som är en hantverksaffär.

Ett vittne har alltså uppgett till polisen att det var en man inne i butiken strax innan branden bröt ut. Mannen lämnade butiken och försvann från platsen, sedan började det brinna. Polisen hittade även flera brandhärdar inne i lokalen.

- Brandhärdarna och vittnets uppgifter om att det var en man därinne innan branden bröt ut gör att vi utgår från att branden var anlagd, fortsätter Ginghagen.

Eftersom branden var anlagd rubriceras den som mordbrand. Någon misstänkt gärningsman har inte gripits. Polisen har spärrat av brandplatsen för en teknisk undersökning, den genomförs senare i dag.

Mer läsning

Annons