Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt släppt ur häkte

Mannen som misstänks för mord på en kvinna i norra länet har släppts. Tingsrätten anser inte att bevisen räcker för att hålla honom häktad.

Annons

Sent i lördags kväll greps mannen, som är i 30-årsåldern, och på onsdagseftermiddagen hölls häktningsförhandling i Örebro tingsrätt. Förhandlingen pågick bakom stängda dörrar i över en timme.

Åklagare Lars Duberg yrkade på att mannen skulle häktas misstänkt på sannolika skäl – den högre misstankegraden. Men tingsrätten ansåg inte att bevisningen höll och valde att släppa mannen på fri fot.

– Förundersökningen fortsätter, något annat vill jag inte kommentera, sa Lars Duberg efter förhandlingen, märkbart missnöjd med rättens beslut.

Fortfarande misstänkt

Mannen är mager, och när han fördes in till förhandlingen bar han träningsbyxor och badtofflor. Över huvudet hade han en svart kavaj. Eftersom utredningen fortsätter är han alltså fortfarande misstänkt för mord på en kvinna som enligt uppgift till NA är hans fru. När mannen greps uppgavs att han skulle ha mördat kvinnan mellan den 2 och 5 maj. Vid häktningsförhandlingen hade åklagaren ändrat datumen till mellan den 1 och 2 maj.

Kvinnan ska ännu inte ha blivit funnen och Lars Duberg vill inte berätta vilka bevis som talar för att hon ska ha mördats. Mannen bodde tillsammans med sin jämnåriga fru i en lägenhet i norra länet, och polisen har de senaste dagarna sökt igenom området kring huset med hundar.

Det är på just den orten som mordet ska ha begåtts enligt åklagaren.

Mer läsning

Annons