Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muf vill skattebefria nyanlända

Moderaternas ungdomsförbund vill skattebefria nyanlända och i länet har två män anhållits misstänkta för ett grovt rån i Degerfors.. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Maskerade män rånade mack

Två maskerade män rånade en mack i Degerfors på torsdagskvällen. Under rånet ska minst ett skott ha avlossats.

Två män greps senare och sitter numrea anhållna efter åklagarbeslut.

Två fall av drograttfylleri i natt

Två fall av drograttfylleri i natt utreds av Örebropolisen. Polisen misstänker att både en man och en kvinna gjort sig skydlig till brottet inom loppet av ett par timmar.

Sverige

Muf vill skattebefria nyanlända

Låt de första 500 000 kronorna som en nyanländ migrant tjänar bli skattefria. Det kan ge nyanlända möjlighet att spara till egen bostad och låta arbetsgivare anställa till lägre kostnad.

Förslaget kommer från Moderata ungdomsförbundet som inför helgens extra moderatstämma uppmanar moderpartiet att pröva nya grepp.(TT)

Ungas självmordsförsök kan halveras

Genom att lära unga att upptäcka psykisk ohälsa och träna dem i att hantera svåra känslor går det att halvera antalet självmordsförsök bland ungdomar, visar en banbrytande studie.Nu är det fritt fram för självmordsprevention på schemat i svenska skolor, enligt forskare. (TT)

Världen

Signal från flygplansvrak uppfångat

Indonesisk personal har fångat upp vad som kan vara signaler från den svarta lådan från det störtade Air Asia-planet i Javasjön.

På fredagen lastades ballonger ombord på helikoptrar för ett försök att med dem lyfta stjärtpartiet från havsbotten. Det är dock oklart om den svarta lådan med planets färdskrivare finns kvar i stjärtpartiet, säger Santoso Sayogo, utredare från transportsäkerhetsmyndigheten. (TT)

Mer läsning

Annons