Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysteriet löst: Därför syntes en rysk ambulans i Örebro

Annons

En rysk ambulans parkerad utanför USÖ väckte många örebroares uppmärksamhet under tisdagen. När ambulansen några timmar senare stannade vid en skadad man på Södermalm i Stockholm var spekulationerna i sociala medier i full gång. Nu har dock gåtan fått sitt svar, skriver Aftonbladet.

Chefen för ett ryskt vårdföretag bekräftar nämligen att ambulansen är deras och att uppdraget i Örebro var att hämta en rysk affärsman som skadat sig i samband med en affärsresa. Mannen hade fått akut vård på USÖ och önskade, via sitt försäkringsbolag, att därefter bli transporterad för fortsatt vård i hemlandet.

Efter stoppet vid USÖ skulle ambulansen köra till Stockholm för att ta kvällsfärjan till Finland och vidare färd mot S:t Petersburg. Att ambulansen då stannat till på Södermalm förklarar vårdföretagets chef Mikhail Jalagonia till nyhetsbyrån Ria Novosti:

"När ambulansen körde genom Stockholm stoppades den av förbipasserande eftersom en person på trottoaren blivit akut sjuk. Våra medarbetare gav honom första hjälpen innan våra svenska kollegor kom till platsen", säger han enligt Aftonbladet.

Mer läsning

Annons