Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA 30/09: Han utsattes för aktivister

Ett skyltfönster har krossats och tjära har kastats in i Mirza Kikic butik.
– Jag tror det är djurrättsaktivister, säger han.

Annons
Mirza Kikic funderar på att stänga sin butik efter det senaste attentatet.

I mars öppnade Mirza Kikic Charkhandlarn på Rudbecksgatan i Örebro.

– När jag gjorde ordning butiken i våras klottrade någon på skyltfönstret. Jag var tvungen att köpa en ståljalusi och fick skjuta på öppnandet.

På Mirzas skyltfönster var bokstäverna DBF (Djurens befrielsefront) skrivna. Samma klotter har skrivits vid andra attentat mot skinnbutiker och kötthandlare i Örebro.

Krossat fönster

Men jalusin hjälpte inte för att Mirza skulle få ha sin butik i fred. När han kom för att öppna sin butik vid lunchtid på fredagen upptäckte han att sidofönstret krossats av en gatsten. Genom fönstret hade två glasflaskor med tjära slängts in.

– Polisen har varit här och fotograferat. De tog med sig stenen, säger Mirza Kikic när han dammsuger krossat glas på butiksgolvet.

Uppförsbacke

Nu funderar Mirza på om han ska fortsätta driva sin charkhandel.

– Det har varit en uppförsbacke hela tiden. Jag har haft en dröm om ett eget företag, men den blir mindre hela tiden och jag tvivlar allt mer. Det krävs en veckas arbete för att få tillbaka pengarna som det här kostar mig, säger han.

– Aktivisterna har kanske vunnit mot mig. Jag vet inte vad jag ska göra och det finns inte mycket för polisen att göra heller.

Mer läsning

Annons