Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA kan ha varit måltavlaför självmordsbombaren

Enligt en webbsida länkad till al-Qaida ska självmordsbombaren Taimour Abdulwahabs måltavla ha varit en tidning som är kopplad till Muhammed-teckningarna. Det uppger nyhetsbyrån AP.

Annons

Det är på den al-Qaida anslutna webbsidan Shumokh al-Islam som det enligt AP står att Taimour Abdulwahabs terrormål var en tidning som är kopplad till Muhammed-teckningarna, men att bomben exploderade för tidigt.

Det nämns inga namn, men den tidning som är mest uppmärksammad när det gäller teckningarna är NA. Det skulle kunna göra NA till måltavlan.

– Jag har kollat med polisen och de har ingen information att det är så, däremot känns det naturligtvis så att man gärna vill veta mer vad som döljer sig bakom den här al-Qaida-sajten, för att kunna bedöma vilken trovärdighet den har, säger Ulf Johansson, chefredaktör på NA.

Är du oroad?

– Jag tycker att det är oroande att den här typen av uppgifter kommer ut. Om man sedan ska bli orolig eller inte får man nästan bedöma när man vet lite mer. Men om det blir belagt att han var på väg mot NA, då kan man bli mer orolig, säger Ulf Johansson.

Han påpekar att det kan vara en al-Qaida-sajt som tar tillfället i akt för att skapa oro med spekulationer.

– Det är ju inte ovanligt i de här sammanhangen, säger Ulf Johansson.

Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson har inte hört något om att NA skulle ha varit måltavla.

– Jag har ingen information i den riktningen på något sätt, säger han.

På Säpo kan man inte säga något om uppgifterna från AP, utom att de känner till dem.

– Jag har ingen insyn i utredningen, men jag vet att alla tips och information tas om hand i utredningen. Men jag kan inte kommentera enskilda uppgifter, säger Anna-Maria Böök på Säpos pressavdelning.

Mer läsning

Annons