Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA:s chefredaktör Johansson slutar

(UPPDATERAD 17:18) Nerikes Allehandas chefredaktör Ulf Johansson har fått nytt jobb och lämnar Örebro.

Annons

Han har fått nytt jobb som programchef för riksnyheter på Sveriges television (SVT).

- Det är en jättespännande utmaning som jag inte kan tacka nej till, säger Ulf Johansson.

Som programchef blir Johansson ansvarig utgivare för Rapports samtliga program och för nyheterna på webben.

- Det känns otroligt spännande att få vara med och jobba med Sveriges bredaste och viktigaste nyhetsprogram och en av Sveriges största mediesajter. Vem vill inte arbeta med några av landets vassaste journalister, säger Ulf Johansson.

Stor framgång

Ulf Johansson har drivit nyhetsarbetet på NA i nästan sju år. Störst tillfredsställelse känner han med att de nya kanalerna att presentera nyheter på rönt sådan framgång.

- Att na.se ständigt utses till bästa nyhetssajt utanför storstadsområdena och att vi nyligen lanserat en mobil-app som på kort tid blivit mycket populär känns väldigt kul.

Kommer du att driva de här frågorna på din nya arbetsplats?

- Ja, det är en del av uppdraget att utveckla de olika plattformarna. Tillsammans med att jobba för att SVT ska kunna driva sin egen journalistik i större utsträckning.

Hur tror du att SVT:s nyhetssändningar ser ut om tio år? Ligger allt på webben?

- Nej, det tror jag inte. Däremot tror jag att framtiden för SVT hänger på att vi lyckas fånga upp fler grupper, däribland unga. Och då måste vi bredda oss med ett större utbud i fler kanaler.

Finns det något från dina år på NA som du ångrar?

- Jag brukar aldrig ångra något. Däremot finns det enskilda förändringar som kunde ha genomförts på ett annat sätt. Jag tänker då framför allt på personalförändringar.

Ulf Johansson är 53 år och har tidigare arbetat bland annat som reporter på Göteborgs-Posten och chefredaktör på Smålandsposten och Bohuslänningen.

Annons