Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Black Cobra på plats när två häktades

(UPPDATERAD) Det har under eftermiddagen varit ett stort pådrag i och utanför Örebro tingsrätt (se NA-tv ovan) i samband med häktningsförhandlingarna mot de två män som misstänks för inblandning i mordförsöket mot en man på en sportbar i Kumla på söndagskvällen. Två män, 34 och 38 år gamla, har nu häktats misstänkta för mordförsök. 

Annons

Männen är skäligen misstänkta för mordförsöket och på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott, som åtminstone i det ena fallet handlar om ett avsågat hagelgevär. Båda förnekar brott.  

Ett 10-tal polisbilar har bevakat området utanför Örebro tingsrätt under eftermiddagen. Polisen satte även upp kravallstak för att spärra av ett område utanför tingshuset. Inne i tingsrätten var säkerhetskontrollerna rigorösa. 

- Det kan vi göra när vi befarar ordningsstörningar, säger polisens insatsledare på platsen. 

På plats i rättssalen fanns sex medlemmer från Black Cobra som markerade sin närvaro och lyssnade på häktningsförhandlingarna. En av dem bar en tröja med Black Cobra-emblemet. Sju poliser och en ordningsvakt samt representanter för media var även närvarande under de första minuterna av förhandlingen.

Efter några minuter av häktningsförhandlingarna fick åhörarna lämna salen efter att tingsrätten beslutat om stängda dörrar. Stämningen var tryckt på platsen. Många personer cirkulerade utanför tingsrätten fram och tillbaka. 

Bakgrunden handlar om en konflikt mellan de två kriminella gängen Romano och Black Cobra, enligt polisen. 

Mer läsning