Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: De eldade upp Martins bil

(UPPDATERAD) Hör röster och se förödelsen i NA-tv efter nattens nio bilbränder på Väståstrand i Örebro.

Annons

Klicka på bilden ovan för att se inslaget.

Läs mer: Nio bilar förstörda i bränder

- Det är förvånansvärt att det brinner i den här delen av staden. Det här brukar vara en problematik i ytterområdena, att enstaka bilar sätts i brand. Det är anmärkningsvärt med tanke på antalet bilar och att det är så nära stan, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

- Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning på samtliga bilar för att ta reda på tillvägagångssättet. Att någon har anlagt bränderna är ganska klart, fortsätter Wallenius.

Brottsrubriceringen är mordbrand

, med anledning av att bilarna stått nära bebyggelse.

Under onsdag morgon var brandingenjören Anna Henningsson, vid Nerikes brandkår på platsen.

Johan Wallenius, uppger att sex bilar har antänts. Det är motorutrymmet som har brunnit. Tre bilar som stått nära de antända har fått sotskador. En av de antända bilarna är en husbil.

- Merparten av bilarna står på Väståstrand. En står på Berghammargatan, säger  Wallenius.

Det är oklart om de bilar som brunnit blivit helt utbrända. Under förmiddagen ska polisen genomföra en teknisk undersökning.

Polisen har fått in tre intressanta tips, bland en iakttagelse från en person som sett en eller flera personer på platsen  i samband med bränderna som ska ha betett sig annorlunda.

- Vi har fått in ytterligare ett samtal med en iakttagelse strax före branden. Det är ett tips att jobba vidare med, säger Wallenius.

Wallenius utesluter inte att polisen kommer att knacka dörr i området någon gång under onsdagen.

- Vi vädjar till allmänheten att höra av sig till oss på 114 14, säger Wallenius.

Bilarna är avspärrade och Johan Wallenius

uppmanar bilägarna att inte göra någonting i dagsläget. De flesta bilägarna har haft kontakt med polisen. De som inte hört något ska invänta kontakt.

- Det här blir ett försäkringsärende. Utöver försäkringsbolaget kan bilägarna vända sig till brottsofferjouren om de vill ha stöd, säger Johan Wallenius.

Mer läsning