Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: "Har inte funnits någon demokrati"

Risbergskas elever gick på onsdagseftermiddagen till rådhuset för att protestera mot förslaget att lägga ned Risbergska gymnasiet.

Annons

NA-tv var på plats på Stortorget där elever samlades för protestmöte och för att lämna över sina krav till ansvariga politiker. Klicka på bilden ovan för att köra igång sändningen!

– Vi har bjudit in elever från alla kommunala skolor att vara med. Sedan vet politikerna om att vi kommer, och de har lovat att möta oss, säger Idali Andersson, ordförande i elevkåren.

Vad vill ni?

– Vi ska gå ihop och demonstrera helt enkelt. Vi ska marschera till Stortorget. Vi ska ha plakat och uttalanden. Det står bland annat: Stoppa flyttkarusell, Låt Risbergska skolan vara kvar. Vi har skrivit ihop våra krav, och andra förslag till förändring, som vi vill att de lyssnar till, säger Idali Andersson.

Hur tycker du att elevdemokratin har fungerat här?

– Elevdemokratin i själva politiken är väldigt dålig. Det första mötet de har haft med elever var i går tisdag. Jag är förvånad över att de inte har haft det tidigare. Det har varit några politiker ute på skolor och haft möten, men det är inte samma sak. Vi måste komma till dem och sitta med i möten i Rådhuset, säger Idali Andersson.

Vad ger sådan här protester?

– Det svårt säga. Man hoppas på att politikerna kommer att reagera. Kommer det många människor så kan det bli effekt. Jag hoppas att det blir en sak som politikerna tar med sig in framtiden, att de minns dagen och våra protester, säger Idali Andersson.

Mer läsning