Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Här tvingas Strömpis riva sin uteservering

Strömpis tvingas ta bort trädäcket vid Svartån. Det handlar om ett tillfälligt bygglov som har gått ut, men också om hur marksägaren vill att området ska se ut.

Annons

På tisdagen började man att såga upp trädäcken vid Svartån med motorsåg (Se NA-tv ovan).

– Vi förväntas vara klara innan lunch på onsdag, säger Daniel Welin, krögare på Villa Strömpis, och fortsätter:

– Den som svarar bäst är Fastighetsverket, för vi får inte heller bra svar tycker vi. De vill bara ha tillbaks det dit, säger Daniel Welin.

Det är Statens fastighetsverk som äger marken, och det är Örebro kommun som förvaltar marken. Tobias Skelander på Statens fastighetsverk berättar att det är ett tillfälligt bygglov som har gått ut, och därför måste trädäcket tas bort.

– Det går inte att förlänga, men det är teknikaliteter som du får ta med kommunens bygglovshandläggare, säger han.

Han berättar dock att de inte har varit helt nöjda med trädäcket.

– Vi vill på sikt ha något som harmonierar med platsen. En gemomtänkt lösning som kan vara permanent, om vi nu ska ha något. Hela Strömpisområdet måste i så fall integrera med hela slottsområdet, så vi får en helhet.

Daniel Welin är inte glad över att de tvingas ta bort trädäcket. Han tror också att det får konsekvenser för verksamheten.

– Vi tycker så klart att det är tråkigt och vi ser en hel del arbetstillfällen gå förlorade när vi inte kan ha servering där, säger Daniel Welin och tillägger:

– Vi få se vad som händer framöver om vi kan få till en annan lösning till nästa sommar, men som det ser ut nu kommer vi inte att kunna bedriva servering där.

Fotnot: NA söker bygglovshandläggarna

Mer läsning