Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Planet har landat i Örebro

Örebro flygplats är öppen igen. Det första planet som landade var fyllt med de strandade Thailandsresenärerna.

Annons
Emma Olsson och Charlotte Welander Olsson fick en resa genom genom åtta länder för att komma hem.

Planet från Phuket i Thailand skulle ha landat i Örebro i torsdags. Med kort varsel fick det i stället gå ner på Rhodos eftersom askmolnet stoppade flygtrafiken till Sverige.

Turisterna flögs sedan från Rhodos till Thessaloniki, sen väntade en bussresa i ett knappt dygn genom Balkan till Österrike.

Efter 26 timmars restid, när bussen var på väg genom Österrike, kom så ett mycket välkommet besked:  Bussen skulle köra till Wien och släppa av passagerarna på flygplatsen.

- Det blev höga jubel. Helt underbart, säger Dennis Wirenborg, en av passagerna. (I NA-tv berättar Dennis och hans familj mer om upplevelsen. Klicka på länken för att titta på inslaget.)

Många anhöriga fanns på plats på Örebro flygplats, och ett stort kramkalas tog vid när passagerarna kom ut med sina väskor.

Eftersom luftrummet just nu är öppet  finns det en chans att morgondagens charter från Örebro till Turkiet startar planenligt.

- Vi jobbar ju med väldigt korta prognoser, på gott och ont, säger flygplatschefen Mikael Smedberg.

- Men som det ser ut nu kan det mycket väl bli av.

Nextjet valde däremot att inte flyga till Köpenhamn från Örebro i morse. Huruvida Direktflyg lyfter mot Malmö är fortfarande oklart.

Örebroresenärerna har rest med Ving och Fritidsresor. Resebolagen jobbar nu hårt för att få hem resenärerna med plan.

- Vi har haft 4 000 strandsatta resenärer. Ungefär hälften av dem är nu hemma eller på väg hem med flyg eller buss, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Mer läsning

Annons