Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

#NAhöst: 4 375 bilder - här är vinnaren 

4 375 bilder lades upp. En kontrastrik bild från Tisarens strand fångade juryns blick - med den vann örebroaren Violetta Rokka NA:s instagramtävling #NAhöst.  

Annons
Bilden till vänster vann NA:s instagramtävling, #NAhöst. De båda andra bilderna är också tagna av Violetta Rokka.

- Vad kul! Det är första gången jag deltar i en fototävling. Det hade jag inte förväntat mig, säger Violetta Rokka när NA når henne.

Vinnarbilden tog hon med sin mobilkamera vid Sydnärkesjön Tisaren i höstas och publicerade på sitt instagramkonto under användarnamnet "bernadetta2".

NA:s jury fastnade för de dramatiska kontrasterna mellan de mörka molnen och solen som bryter fram, men också för de skarpa färgerna i vassen och på stenarna. Juryn upplever helt enkelt höstkänslan som påtaglig i bilden.

Hur tänkte du när du tog bilden?

- Jag vet inte om jag tänkte så mycket. Jag fick en bra känsla och tog bilden. Jag tror helt enkelt att jag är mottaglig för vacker natur.

Hur har du efterbehandlat bilden?

- Jag har använt mig av appen Phototoaster. Med den kan man bland annat förstärka färgerna, vilket behövs eftersom bilder alltid blir blekare än verkligheten. Jag brukar säga att jag önskar att jag kunde fotografera med ögonen.

Segern i #NAhöst ger Violetta Rokka en uppförstoring av vinnarbilden värd 649 kronor. Här hittar du Violettas instagramalbum med över 300 bilder. Nu är nästa årstid här och med den drar vi igång bildtävlingen #NAvinter. Tagga dina instagrambilder #NAvinter för att delta. Läs mer om tävlingen här. 

Violetta Rokka.

Mer läsning

Annons