Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Netto öppnar i Markbacken

Netto kommer att öppna en livsmedelsaffär i Markbacken. Om ett och ett halvt år är det tänkt att butiken ska vara i gång. Dessutom finns det planer på att öppna i Haga centrum.

Annons

Markbacken har i flera år varit utan livsmedelsaffär. Tidigare fanns det en matbutik i centrumbyggnaden men den är numera borta. Men nu är alltså Netto på gång att etablera sig i området.

– Öbo har sålt mark till Netto marknad i Markbackens centrum där de har för avsikt att öppna en Nettobutik, berättar Carl-Johan Baatz, chef för Öbos lokaler.

Var i Markbacken?– Till vänster om Tegelbruket, där Öbo fastighetsservice har sina lokaler, längs med Ekersvägen.

Ny butik i Haga centrumNetto har tidigare varit intresserade av att öppna butik i Markbacken men då, 2009, blev det aldrig något avtal.

När kan den här matbutiken öppna?– Förhoppningsvis om ett och ett halvt år. Nu har vi kommit fram till ett avtal, sedan ska detaljplanen ändras och de måste få bygglov.

Netto planerar också att öppna i Haga?– Ja, vi gjorde en affär samtidigt där Netto har förvärvat mark i anslutning till Haga centrum. Även den butiken ligger drygt ett och ett halvt år fram i tiden.

Men där finns ju redan en matbutik?– Ja, men vi tror på att utveckla våra stadsdelscentrum. Vi tror det kan locka fler besökare och det kan bli bra för hela centrumanläggningen.

Mer läsning

Annons