Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norlandia Care övertarSkäpplandsgården

Det blir Norlandia Care som ska driva äldreboendet Skäpplandsgården. Det beslutade programnämnd social välfärd på onsdagen. Oppositionen reserverade sig mot beslutet.

Annons
Norlandia Care ska driva Skäpplandsgården. Kommunen bedömde kvaliteten i anbuden utifrån personlig omvårdnad och service, aktiv och meningsfull tillvaro, bemötande och kontinuitet, delaktighet, personal, mat, dryck och måltidsmiljö.

Det blir samma företag som för en månad sedan fick klart att sköta driva Sirishof, som nu också ska ta hand om Skäpplandsgården.

– Det blir Norlandia Care. Vi ska ha en pressträff under morgondagen (torsdag) och då ska jag berätta närmare om upplägget, säger nämndens ordförande Rasmus Persson (C).

Han ville på onsdagen inte berätta mer. På kommunens hemsida står dock att de som bor på Skäpplandsgården kommer att få bor kvar, och att det inte ska kosta något extra. De fortsätter att betala samma hyra och avgifter till kommunen. Personalen får välja på om de vill stanna kvar med en ny arbetsgivare eller jobba kvar inom kommunen på en annan arbetsplats.

Oppositionen reserverade sig mot beslutet.

– Vi har sagt nej till det utifrån det vi sa redan från början när det gäller Sirishof och Skäpplandsgården att vi inte vill att de privatiseras. Vi ville egentligen prova intraprenad eller personalkollektiv, men nu blir det ett multinationellt företag igen, säger Carina Dahl (S)

Mer läsning

Annons