Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags att bli synlig i mörkret

November är här. Mörkret kommer tidigt. Det är svårt, nästan omöjligt, att se människor som finns i närheten. Dessa människor kan bli påkörda och skadade. Du kan bli påkörd och skadad. Har du tänkt på det?

Annons
Patric Saverman som cyklade utan utan lyse får  information av NTF:s Rosita Augustsson på Vasatorget i Örebro.

Säkert får många cyklister och gående dåligt samvete i kväll, kanske även du som läser dessa rader.

”Jag borde ju haft ett fungerande lyse på min cykel.” ”Egentligen skulle jag ha satt på mig reflexer eller tagit på mig reflexväst, men det har inte blivit av”. Så tänker nog åtskilliga när de tar sig hem.

NTF i Örebro län genomför 7-8 november kampanjen Lyktgubbar i syfte att påminna om att det är nödvändigt, livsviktigt, att vara synlig i mörkret. På flera platser i länet får cyklister och gående upplysning om att det är dags att tända ljuset på cykeln och att bära reflex. På bilden får Patric Saverman, utan lykta, information av Rosita Augustsson på Vasatorget i Örebro.

Rosita berättar att

hon ofta bli väl bemött. En del örebroare skrattar skuldmedvetet och lovar att bättra sig. Rosita delar ut reflexer till barn.

Både unga och gamla, flera av dem svartklädda, slarvar och struntar i reflex och cykellyse när NA är på plats på Vasatorget. De trampar snabbt förbi. En cyklist vänder till och med för att slippa möta folket från NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande.

Mer läsning

Annons