Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu invigs människorättsveckan

Klockan 13 invigs Örebroveckan för de mänskliga rättigheterna. Känner du till dina mänskliga rättigheter förresten? Om inte har du goda chanser att skaffa dig koll under veckan som kommer.

Annons

Konserter, föreläsningar, utställningar och annat - Örebroveckan för de mänskliga rättigheterna kommer att pågå på flera olika platser i Örebro under veckan.

– Det här är en vecka för att påminna alla om hur viktiga de mänskliga rättigheterna är. De är inte så självklara som vi kanske kan tro, vi som sitter på kontor utan bomber fallande omkring oss, säger Beston Kalefa, en av arrangörerna.

Till vardags arbetar han på Tegelbruket i Markbacken och i år har arrangörerna lagt extra kraft på att locka ungdomar att delta under veckan.

– Arrangemang för mänskliga rättigheter blir lätt formella med många svåra ord runt dem. Vi vill att det här ska vara för barn och unga också.

Invigningen äger rum på Föreningarnas hus och fortsätter sedan på Tegelbruket.

Till invigningen har arrangörerna bokat rapduon Ison och Fille.

– Det är två unga grabbar som rappar om både svåra och glädjefyllda stunder i livet och på den vågen tänker vi att vi kan leverera information om veckan, säger Beston Kalefa.

Han själv kommer att tala om hedersrelaterat våld. Här kan du läsa vidare om alla programpunkterna under veckan

Mer läsning

Annons