Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ligger isen blankmot Lindholmen stuga

Äntligen dags för långfärdsskridskor. I helgen är det många som passar på att ta en tur till Lindholmen.

Annons

Denna vinter har inte varit lätt för långfärdsskrinnare. Snö och underliggande vatten på isen har i stort sett spolierat alla möjligheter att åka på bra isar. Men förra veckans mildväder och efterföljande kyla banade väg för nytt underlag. Vid Lindholmen syntes ett långt pärlband av åkare som tog sig in mot klubbstugan för en fika, halvvägs på långfärdsturen.

Äggmacka till alla treAnna Sjöblom Jysky och Stefan Andersson hade tagit med sig hunden Maja på en skridskotur och satt och fikade vid Lindholmens stugknut. Det blev en äggmacka var till alla tre.

– Visst var det en skön tur och visst var isen bra men nog kunde väl Örebro kommun sköta plogningen lite bättre, tyckte Stefan.

Han efterlyser en bredare skridskobana.

Värmande brasaI stugan väntade en värmande brasa samt värdarna Rolf och Lillemor Erestål och Birgitta och Lennart Wallin. Att vara värd innebär att se till att stugan är öppen och uppvärmd samt se till att det finns fika att köpa. Birgitta Wallin gräddade våfflor på löpande band.

– Det är bara roligt, intygade hon där hon lade en rejäl klick med grädde och sylt på varje våffla.

Fylls med aktiviteterRolf Erestål är ordförande i föreningen Lindholmens vänner som är de som ser till att det hundraåriga fritidshuset fylls av aktiviteter.

– Lindholmen är till för alla. Besökare är välkomna in på en fika, vare sig de väljer att ta med egen eller köpa av oss, sade han och lade på mera ved på brasan.

Han passade också på att berätta att Lindholmen har en rad andra aktiviteter under året, förutom vinterns öppna hus på helgerna.

Mer läsning

Annons