Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu saknas det bara en kronprinsessa

Nu är det klart att även prinsessan Madeleine och prins Carl Philip ska delta vid jubileumsdagen den 21 augusti i Örebro. Därmed är det bara kronprinsessan Victoria som saknas av kungafamiljen vid festligheterna.

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine har lämnat besked om att de tänker närvara vid högtidlighållandet av 200-årsdagen av tronföljarvalet i Örebro. BILD: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nu är det klart att även prinsessan Madeleine och prins Carl Philip ska delta vid jubileumsdagen den 21 augusti i Örebro. Därmed är det bara kronprinsessan Victoria som saknas av kungafamiljen vid festligheterna.

Den 21 augusti firas 200-årsdagen av tronföljarvalet i Örebro. På riksmötet valdes den gången fransmannen Jean Baptiste Bernadotte till svensk kronprins. Redan tidigare har kung Carl Gustaf och drottning Silvia tacka ja till att närvara. På torsdag blev det klart att även två av barnen följer med. Det är prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.

Extra prestige

– Vi tycker att det är jätteroligt och välkomnar dem. Det blir lite extra prestige och det visar hur viktigt de bedömer att det här jubileet är, säger Lars O Molin, ordförande för Örebro 2010.

Den enda som inte har tacka ja till att närvara av kungafamiljen är kronprinsessan Victoria. Med fästmannen Daniel Westling som är född i Örebro och har bott en kort tid i Brickebacken är det inte omöjligt att även hon beslutar sig för att komma.

– Vi har inte fått besked ännu från Victoria, men vi har inte givit upp hoppet, säger Lars O Molin.

Utländska gäster

Det är däremot klart att riksdagens talman Per Westerberg (M) kommer att närvara den 21 augusti samt ärkebiskopen Anders Wejryd. Arrangörerna har även bjudit in flera utländska gäster.

– Det är inte klart ännu. Vi hoppas på franskt besök och norskt besök. Vem det är vill jag inte uttala mig om i dag, utan det ber jag att få återkomma med, säger Lars O Molin.

Firandet den 21 augusti börjar med en högtidsceremoni i Nikolaikyrkan, och sedan blir det fest med musik och kultur för örebroarna på flera platser.

Mer läsning

Annons