Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar dragkamp om årets 1500 sommarjobb

På måndag är det dags att söka kommunal feriepraktik i Örebro. Men frågan är om platserna räcker ens för de som söker första gången.

Annons

Äldreomsorg, barnomsorg, utomhusarbete eller arbete i någon förening - det är en typisk kommunal feriepraktik i Örebro. Och det är många unga som vill ta chansen att jobba ihop 7 200 kronor under tre sommarveckor.

Förra året fanns det 2000 platser, som 3500 sökte. I år är det dessutom 500 platser färre. Ansökan ska göras mellan den 19 mars och 1 april.

Gäller det att anmäla sig så fort som möjligt på måndag?- Nej, det fungerar inte så. I första hand går platserna till som inte haft feriepraktik tidigare, svarar Thomas Strömberg som samordnar den kommunala feriepraktiken.

Men om det blir platser över?- Det finns inga garantier att man får en plats ens om man inte haft feriepraktik tidigare, konstaterar Thomas Strömberg.

- Så skulle det bli platser över får vi ta ställning till det då.

Han räknar med att det finns cirka 1500 unga i varje årskull, och tre årskullar kan söka. Det handlar om personer i Örebro kommun som gått ut nian, årskurs ett eller två på gymnasiet och som inte hinner fylla 18 år före 1 augusti i år.

Vad kan det kan det bli praktik mer än hos kommunen?- Framför allt hos olika föreningar. Vi håller på att jobba in platserna nu, säger Thomas Strömberg.

Feriepraktiken är max 120 timmar med en lön på 60 kronor i timmen - alltså en möjlighet att tjäna 7 200 kronor.  Här finns mer information.

Mer läsning

Annons