Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar polisen på analyssvar

Örebropolisen väntar svar på flera olika analyser efter våldtäkten som en 28-årig kvinna anmälde natten till onsdagen.

Annons

Hon har anmält att hon överfölls, knuffades omkull och utsattes för våldtäkt nära Eyrabadet i Örebro. Kvinnan var på väg från centrala Örebro mot Sörby och säger att hon överfölls omkring 02.30.

Efter brottet försvann gärningsmannen springande från platsen. Polisen fick larmet snabbt och började söka med hundar i området, men utan resultat.

Efter olika undersökningar polisen gjort har material skickats på analys till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping , det är de analyssvaren polisen nu väntar på.

Utredarna hoppas också på fler tips från allmänheten, hittills är tipsen få.

-Det är viktigt att den som har något att berätta hör av sig . Det bästa är att låta oss avgöra tipsets värde, säger Örebropolisens pressinformatör Mats Nylén.

Polisen är framförallt intresserad av iakttagelser runt Sveaparken, Eyragatan, Eyrabadet och Behrn Arena mellan 02 00 och 03 00 natten till onsdagen.

-Men alla iakttagelser som kan ha samband är av intresse.

Inga uppgifter har lämnats om det signalement kvinnan gett på gärningsmannen och heller inte om vad hon sagt i förhöret.

-Vi väljer att inte gå ut med sådana uppgifter. Vi vill att vittnen ska lämna sin egen berättelse utan påverkan av annan information. Det är bäst för utredningen, säger Mats Nylén.

Ytterligare förhör ska hållas med kvinnan men när det blir är ännu inte bestämt.

Uppgifter till polisen kan lämnas på polisens nationella nummer 114 14.

Mer läsning

Annons