Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krog får bara servera alkohol efter klockan 20

Den nyöppnade restaurangen Wild west steakhouse får inte servera alkohol före klockan 20. Orsaken är att krogen är granne med Lek- och buslandet.
– Det är så dumt, vi kommer att överklaga, säger restaurangchefen Kim Erixon.

Annons
Wild west steakhouses restaurangchef Kim Erixon fixar i baren som inte får öppna förrän barnen i lokalen bredvid gått hem.

I går invigdes Wild west steakhouse som ligger vägg i vägg med Lek- och buslandet i Åby.

Restaurangen går i amerikansk stil och personalen alternerar serveringsjobbet med dansuppträdanden. Men den som vill ta en öl till sin bisonbiff får vänta tills efter klockan åtta på kvällen.

"Så fungerar det inte"– Så länge Lek- och buslandet har öppet får vi inte servera någon alkohol, säger Kim Erixon med en suck.

– Politikerna är rädda för att föräldrarna ska sätta sig här och lämna barnen själva, men så fungerar det inte.

Jämför med förskola

Örebro kommuns tillståndsutskott anser att Lek- och buslandets verksamhet går att jämföra med verksamheten på en förskola eller skola. Och enligt alkohollagen får inte alkoholservering förekomma bredvid sådana områden.

– Beslutet är för jävligt helt enkelt. Visst finns vi vägg i vägg, men det är inte samma ingång. Vi är ett seriöst företag med stenhård policy när det gäller överservering, säger restaurangens kökschef Ken Karlsson.

Olika regler

Han och Kim Erixon har båda jobbat på restaurangen i Halmstad i flera år. Den angränsar till ett äventyrsland liknande Lek- och buslandet. Gemensamt för båda restaurangerna och båda äventyrslanden är att de har samma ägare, Mikael Andreasson.

– Det är konstigt att andra ställen i Örebro kan servera alkohol där det finns barn i närheten, men den som åker ut till oss klockan sju på kvällen ska inte kunna få ett glas till maten, säger han.

Dinosaurien och dess lekland har just nu övertaget mor westernkrogen.

Mer läsning

Annons