Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya medborgare hälsadesvälkomna på nationaldagen

Ett 50-tal nya svenska medborgare med vänner och familjer samlades i Rådhuset vid middagstid under måndagen. Många av dem har bott i Örebro flera år och har nu ansökt om svenskt medborgarskap.

Annons
Flera samlades i Rådhuset när kommunen välkomnade nya svenska medborgare. Några av dem var Mailis Lauthoski, Zainulabdeen Ali Omar samt Laila Fikany tillsammans med dottern Joy Felicia Fikany.

De hälsades välkomna av Kulturskolan som sjöng nationalsången. Steffan Werme höll i välkomsttalet och ropade upp namnet på de nya svenska medborgarna som hämtade en utmärkelse av Kent Nilsson och Lena Baastad.

Trevande startEfter en trevande start, då de två första namnen som stod på listan inte var närvarande, rullade det på. Araksya Ghurockhchyan som var på plats tillsammans med sina barn Jacob Khatcho, 5 år, Amanda, 3 år, samt maken Atin Kahtcho tyckte det var en fin ceremoni.

– Jag gillar Sverige, det är fint här, säger hon.

Tradition

Det är en tradition som Örebro har kört i fem, sex år, säger Staffan Werme.

– Den betyder oerhört mycket för nya svenska medborgare, något som vi som föds som svenska medborgare kanske inte tänker på, säger han.

Mer läsning

Annons