Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt centrum för handel

Boglundsängen står inför en kraftig utbyggnad som på några år kommer att mer än fördubbla dagens handelsytor. W-Invest Fastigheter investerar 600 miljoner kronor på att lyfta Boglundsängen till ett nytt regionalt handelscentrum.

Annons
Stora förändringar på Bogelundsängen väntar de kommande åren. De inringade områdena ska få nya butiker med start nere i sydvästra hörnet av kartan där City Gross och Systembolaget flyttar in i nya lokaler om ett år.

Redan om ett är slår matvarujätten City Gross upp portarna till en 11 000 kvadratmeter stor butik (varav 7 500 kvm säljyta), den första i Örebro län. Ett 80-tal personer kommer att anställas. Rekryteringarna börjar efter årsskiftet.

City Gross har sökt en etablering i Örebro under flera år men först nu hittat ett attraktivt läge. Butiken kommer att ligga i området väster om Hedgatan ut mot E18/E20. Butikens storlek motsvarar närmare två fotbollsplaner.

– Vi bidrar gärna med ökad dagligvarukonkurrens och därmed lägre priser i Örebro, säger Jonas P Andersson, detaljhandelschef på Bergendahls Food, där City Gross ingår.

Systembolaget kommer att etablera sin flaggskeppsbutik, 3+, i anslutning till City Gross och lämnar därmed lokalen intill ICA Maxi.

Flera större kedjeföretag är på gång till Boglundsängen.

– I och med att vi lyckats få hit dessa två tunga etableringar så kan det bli proppen ur för omvandlingen av Bogelundsängen till en ny starkt regional handelsplats, säger Johan Willerman, vd för W-Invest.

Finns det plats för ytterligare en stor matmarknad i Örebro?

– Ja, Örebro har ett negativt handelsflöde i dag, säger Johan Willerman. Vi handlar mat delvis på andra orter. Det bör kunna vändas av City Gross etablering.

W-Invest började köpa upp mark i Boglundsängen för knappt fyra år sedan. På sistone har bolaget köpt två större markområden av pensionsbolaget Alecta resp Swegonkoncernen.

Dessutom har avtal tecknats med Örebro kommun om förvärv av ett större markområde utefter E18/E20.

I en första byggnadsetapp handlar det om City Gross och Systembolaget, som båda ska stå färdiga nästa höst.

Den fortsatta utbyggnadstakten avgörs av en rad olika faktorer. Totalt handlar det om ytterligare närmare ett tiotal butikskomplex.

– Det kanske handlar om ytterligare ett par tre års sikt, säger Johan Willerman.

Det bedrivs ingen verksamhet i de byggnader som i dag finns på fastigheterna. En del fastigheter kommer nu att rivas för att ge plats för gator och parkeringar. Flera trafikflöden kommer att ledas om när handelsområdet är helt utbyggt.

Mer läsning

Annons