Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt liv i gammal bar

Nu ska det bli liv i gamla Molly bar. Ägarna vill satsa på ett helt nytt koncept.

Annons
Nytt uteställe. Lokalerna där krogarna Molly bar och Björnstugan tidigare fanns ska nu renoveras och nästa vår öppnar en ny form av restaurangverksamhet.

– Om vi tidigare haft inriktning på killarna så ska vi nu rikta in oss på tjejerna, säger Jacob Strömberg som också driver O´Learys.

2011 stängde Molly bar. Sedan dess har lokalerna på Kungsgatan i Örebro stått tomma. Det är Jacob Strömberg som tillsammans med Tommy Svensson har tecknat ett tolvårigt hyreskontrakt med fastighetsägaren Ståhl om att driva någon form av restaurangverksamhet. I överenskommelsen ingår också innergården och de två hus som finns där.

– Man tror det bara är Molly bar men det är så mycket mer. På det här sättet får vi kontakt med Stallbacken, säger Jacob Strömberg.

Hemliga planerExakt vad som kommer att ingå i det nya restaurangkonceptet vill han inte säga.

– Nej, det är för tidigt men det är ett helt unikt koncept. Det kommer att bli Örebros största mötesplats, sju dagar i veckan, och rymma tusen personer. Det här är nog den största etableringen sedan Frimis och Strömpis byggdes.

Jacob Strömberg äger Södra vattentornet och är vd för företaget Svenska mätcenter. Han driver också O´Learys i Örebro, Karlstad och Gävle tillsammans med Tommy Svensson. Men någon ny sportbar blir det inte.

– Nej, det blir inga storbildsskärmar med fotbollsmatcher utan något mer anpassat för tjejer och kvinnor. Vi kommer att ha attribut som driver kvinnor att känna sammanhållning, säger Jacob Strömberg utan att närmare precisera vad det skulle kunna vara.

Gamla Molly bar, eller kanske mer känd som Björnstugan, kommer nu att byggas om. Huset är gammalt och ligger i ett kvarter som är kulturminnesskyddat.

– Det är jättestrama regler kring fastigheten. Tanken är att återställa vissa av de gamla unika detaljerna och det tar tid.

När kan verksamheten dra i gång?

– Vi siktar på nästa vår eller tidig sommar.

Mer läsning

Annons