Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖBO säljer inte i Vivalla

Öbo backar från försäljningen av lägenheter i Vivalla. Örebros kommunledning har gjort ett sent inhopp i affären för att stoppa den delen av försäljningen.

Annons

Kommunledningen vill inte längre sälja de cirka 300 lägenheterna till bostadsbolaget Västerstaden från Göteborg eftersom Vivalla ska genomgå en upprustning under kommande år.

– Våra ägare, Örebro kommun, har nu i ett sent läge framfört att lägenheterna inte bör säljas och Öbos styrelse accepterade det utan diskussion, säger Ulf Rohlén, vd för Öbo.

Vivalla ska utvecklas och rustas upp under de kommande åren, i en stor satsning. Kommunledningen anser att det då är olämpligt att det finns fler fastighetsägare i området, enligt Ulf Rohlén.

Öbos styrelse hade sammanträde på torsdagseftermiddagen. I dag, fredag, ska Örebro kommunfullmäktige fatta beslut om försäljningen av Öbo-lägenheter.

Det blir nu 849 lägenheter som säljs, i stället för de planerade 1 100 som skulle säljas.

Hans Blomberg, (V), ledamot i Öbos styrelse tycker att denna svängning är märklig.

– Argumenten för att sälja lägenheter i Öbos bostadsområden har ju varit att det höjer kvaliteten och är bra för utvecklingen. Det är märkligt att man då inte vill sälja lägenheter i ett område där man vill höja kvaliteten. Och om det inte är lämpligt i Vivalla, varför går det då bra att sälja lägenheter i andra områden? frågar Hans Blomgren.

Mer läsning

Annons