Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odensbacken får ny mack

Drivmedelskedjan Q Star öppnar mack i Odensbacken. Företaget fick i juni klartecken från länsstyrelsen om ett investeringsbidrag på 239 000 kronor, och nu väntar man på att alla tillstånd kring etableringen ska bli klart.

Annons
Bara skärmtaket kvar. Men snart ska Q Star etablera en ny automatstation på platsen. Bild: Lars-Göran Månzon

– Så fort det är klart ska vi komma igång, säger Q Stars vd Claes Bergström.

Q Stars etablering blir på samma plats där det fram till för några år sedan fanns en bensinstation, vid rondellen. Mellan 1959 och 2006 fanns en bemannad bensinstation och verkstad på platsen. Därefter blev macken en automatstation, men på slutet fanns bara kioskverksamhet. Örebro kommun övertog marken för två år sedan, och har rivit gamla byggnader samt sanerat i området. Q Star ska nu arrendera marken.

Vill kunna leverera det kunderna efterfrågarMen frågan är när Q Star kan komma i gång. Magnus Lagergren som är kristdemokratisk ordförande för områdesnämnden hoppas att det ska ske under hösten.

– Det ska inte ta så lång tid att få det klart, bara vi får klart med alla tillstånd, säger vd Claes Bergström.

Q Star har omkring 440 anläggningar i Sverige. Den i Odensbacken blir en automatstation med bensin, E85 och diesel. Från kommunens sida har man uttryckt önskemål om att macken även ska ha fordonsgas. Q Star säger inte nej till det.

– Det våra kunder efterfrågar vill vi kunna leverera, säger Claes Bergström.

Investeringbidraget som Q Star fått från länsstyrelsen motsvarar 15 procent av kostnaderna att utrusta anläggningen.

Mer läsning

Annons