Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Officer från Örebroanmäld för ordervägran

Officeren från Örebro vägrade lyda en order om att följa marschvägen. Det kan kosta honom delar av hans lön.

Annons

Under en fordonstransport i vintras från en militärövning tillbaka till regementet berättade Örebroofficeren att han tänkte avvika med sitt fordon för att i stället kunna övernatta i hemmet i Örebro.

Han fick då en order om att inte avvika utan fortsätta till regementet. Enligt anmälan till försvarets personalansvarsnämnd struntade Örebroofficeren i detta utan åkte hem ändå.

Utöver det har det militära fordonet med last olovligen parkerats utanför miltärt område” skriver majoren i sin anmälan.

Majoren påpekar också att örebroaren inte hade rätt att utnyttja fordonet för att ta sig till arbetsplatsen på morgonen. Dessutom kom han för sent  till regementet dagen därpå och missade därför planerad verksamhet.

Örebroofficeren medger att han inte anmälde till någon chef när han tog beslut att åka hem i stället för till regementet. Han hänvisar till en besvärlig familjesituation.

Den major som har skrivit anmälan anser att förseelsen ”ej är av ringa art” – eftersom örebroaren även vid andra tillfällen har ansetts haft svårt acceptera tillrättavisningar och följa regler om arbetstid - och förordar disciplinpåföljd i form av avdrag på lönen.

Mer läsning

Annons