Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart läge för vattentill Storstenshöjden

Det blir ingen försäljning av Storstenshöjden. En ny vattendom kommer först i höst, och då gäller inte köpeavtalet mellan kommunen och Storstenshöjden i Örebro AB.

Annons

Kommunen tecknade ett tvåårigt köpeavtal med Storstenshöjden i Örebro AB. Det var dock villkorat med att en ny vattendom ska vara klar för att köpet ska gå igenom. Avtalet sträcker sig fram till den 16 juni i år, och efter det gäller det inte längre.

– Det kommer inte att bli någon huvudförhandling om en ny vattendom före sommaren, säger Johan Svensson, rådman vid Miljödomstolen.

Han har begärt in en del kompletteringar och därför dröjer det till hösten innan det blir en huvudförhandling. Han tror dock att det finns en ny vattendom klar till vintern.

– Med överväldigande sannolikhet ska det vara avgjort före vintern, säger Johan Svensson.

Bortglömd vattendomStorstenshöjden i Örebro AB har ett mångårigt arrendeavtal om att sköta anläggningen, där kommunen ska hålla med vatten till snökanonerna. När det visade sig att man inte fick att ta ut tillräckligt med vatten på grund av en bortglömd vattendom tecknades istället ett entreprenadavtal, som nu har gått ut, med Storstenshöjden i Örebro AB. Samtidigt ansökte kommunen om en ny vattendom, som ska tillåta ett större vattenuttag.

Koalition Örebro tecknade senare ett köpeavtal. De hade helst sett att köpeavtalet förlängdes ett år, men det fick man ingen majoritet för. Istället presenterades tidigare i år ett nytt ettårigt entreprenadavtal.

Hur det blir med det är oklart. Johan Larsson, vd för Storstenshöjden i Örebro AB, vill inte kommentera något i dagsläget hur han tänker skriva på ett eller inte.

Mer läsning

Annons