Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oktoberfest till Örebro

En Oktoberfest planeras på Stortorget i Örebro. Med tyrolerhattar, umpha-musik och skummande ölglas.
– Vi väntar bara att få alla tillstånd, säger arrangören Peter Salmén.

Annons
Oktoberfesten i München är förlagan till de planerade festligheterna i Örebro

I sju år har företaget Festival Event turnerat runt i Sverige med en egen affärsidé, en mobil tyrolerfest. Peter Salmén äger konceptet och driver själv en restaurang i Enköping. Fredagen och lördagen den 22 och 23 oktober angör för första gången arrangemanget Örebro. Den tyskinspirerade festen kommer att hysas in i ett jättetält som sätts upp på Stortorget.

– Sammanlagt besöker vi nio platser runt om i Sverige. Vi kommer med egen långtradare och dukar upp allt som ingår – tält, långbord, stolar och en scen med plats för medföljande artister.

– Förutom vårt eget Tyrolerband så spelar The Poodles, två coverband och i en egen liten hörna underhåller Peter Siepen, berättar Peter Salmén.

För att uppnå riktig tyrolerstämning behövs förstås även sånghäften, tyrolerhattar, bratwurst, surkål och – öl.

Flera sorters öl, tycker Peter, som naturligtvis varit på studiebesök i Sydtyskland och sett hur en riktig tysk oktoberfestival ser ut.

– Vi kommer att sälja flera sorter till skillnad mot tyskarna som bara serverar en sorts öl på sin fest. Vi räknar med att ha tio tolv olika varianter men också ölprovning.

Trots ölservering så slår Peter ett slag för det viktigaste av allt: trivsel samt en god och positiv stämning runt borden.

– Vårt mål är att förmedla en skön stämning, vi vill att folk ska sjunga men att det ska vara en bra pratvolym i tältet så att folk kan sitta i lugn och ro för att snacka och umgås.

Polisen och Örebro kommun har fått in en ansökan men ännu inte fattat beslut om tillstånd.

Mer läsning

Annons